I Covid-19-perioden hvordan vi støtter kundene våre og holder sammen gjennom den "kjølige vinteren"

Fra DES 2019 har Covid-19-utbruddet over hele verden. Den globale økonomien inn i den "kjølige vinteren" siden nå. De fleste av kundene våre står overfor det store problemet. Som for eksempel redusert ordre, leveringsforsinkelse, ubehandlede kostnader, finansieringsproblemer ,det lokale markedet treger eller slutter å kjøre og nesten alle aktiviteter kansellert.Fra Asia til Europeisk til USA, står alle globale markeder overfor det store problemet mer og mer alvorlig. materialkostnad opp, tilleggskostnad opp, fargestoff opp, begrenset arbeid, forsinkelse av materialforsyning og mange mange problemer. I denne "kjølige vinteren" er det svært viktig hvordan vi kan holde virksomheten gående og stabil i markedet. Vi justerer produktseriene våre linje, råvareleverandørlinje, ressurslinje og så videre. Etter seriejusteringer og bevegelser holder vi prisen og produksjonen stabil. I mellomtiden: mange kinesiske og øst-sør-asiatiske leverandører oppe prisen, men vi holder prisen og leveringstiden stabil for alle våre kunder.

I mellomtiden leverer vi den nye tjenesten for lav og liten MOQ for kunder kan gjøre den raske forretningen for å passe det globale markedet. Det vil hjelpe kundene med bedre service for små lokale kunder og gjøre den raske forretningen. I denne nye æraen, den raske og nye virksomheten måte er en viktigere rolle i verden. Når de fleste av leverandøren krever den store MOQ for kunder, lanserer vi den lille MOQ-tjenesten ansikt til våre alle kunder. Vi har mange stiler og farger materiallagerressurs for kunder som velger og leverer til det lokale markedet raskt. Dette er vår fordel og beholde lederrollen i alle leverandørområdet. Dessuten legger vi mer tid og investering til det nye og høyteknologiske serieproduktet for at kundene skal kunne utvide sitt lokale marked og vinne lederrollen.
Selvfølgelig i mellomtiden gir kundene våre oss også mye støtte, for eksempel avansert betaling, setter produktet vårt til prioritet i produktlinjen.

Vi vil fortsette og holde sammen med våre kunder i fremtiden.


Innleggstid: 29. oktober 2021